Wat is de Jippiebeurs?

De Jippiebeurs is al 11 jaar een unieke kledingbeurs in Zeist. We staan bekend om ons assortiment dat nagenoeg alleen uit merkkleding bestaat (outlet en goede tweedehands) en onze gezellige sfeer voor ouders en hun kinderen. De beurs wordt mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers die ons met veel enthousiasme komen helpen.

Wanneer is de volgende Jippiebeurs?
De datum van de volgende Jippiebeurs met jongens- en meisjeskleding is nog niet bekend. Dit heeft alles te maken met de uitbraak van COVID-19. We hopen dat we in maart 2021 weer veilig een beurs kunnen organiseren!

Waar wordt de Jippiebeurs gehouden?
De Jippiebeurs vindt plaats in de Boskapel aan de Laan van Beek en Royen 45 in Zeist. Er is beperkte parkeergelegenheid voor de deur.

Hoe vaak vindt de Jippiebeurs plaats?
Twee keer per jaar. We houden een voorjaars- en zomerbeurs in maart. En in september is er een beurs voor najaars- en winterkleding.

Wat vind je op de Jippiebeurs?
Op onze beurs vind je alleen goede tweedehands merkkinderkleding en nieuwe outletkleding tegen een prijs die klopt. Tweedehandskleding en outletkleding verkopen we in de maten 80 tot en met 164/170.

Hangen jullie alle merken op?
Nee, vooraf selecteren we alle kleding op prijs & kwaliteit. We vinden het belangrijk dat je er bij ons van op aan kunt dat je kwaliteit koopt. Daarom hangen we merken als C&A, Primark, Zeeman, Wibra en LOGG (van H&M) NIET in de rekken. Zara en Mango alleen als het nagenoeg nieuw is. Alle regels voor het inbrengen van kleding lees je hier. LET OP: per maart 2019 nemen we GEEN SCHOENEN meer in!

Wat kost de kleding op de Jippiebeurs?
De prijs voor de kledingstukken die je bij ons aantreft wordt bepaald door de inbrengers. Je kunt dus dezelfde kledingstukken aantreffen tegen verschillende prijzen.

Kan ik ook onderhandelen over de prijs?
Nee, je kunt helaas niet onderhandelen over de prijs. Dat komt omdat de inbrengers zelf hun prijzen bepalen en op de labels zetten.

Kan ik ook pinnen op de beurs?
Ja dat kan. Zowel PIN als cash wordt geaccepteerd.

Kan ik bij jullie ook kleding inbrengen?
Ja, je kunt bij de Jippiebeurs je kleding verkopen. Vraag hier een verkoopnummer aanJe ontvangt dan alle informatie over de beurs.

Ik wil de overstock van mijn kledingwinkel inbrengen. Kan dat?
Jazeker kan dat. We hebben plek voor een beperkt aantal inbrengers van outletkleding. Je kunt een verkoopnummer aanvragen via deze site. Of mail ons als je eerst wat meer informatie wilt hebben.

Is dat veel werk, kleding inbrengen?
Nee, dat valt reuze mee. Het kost je echt minder tijd dan bijvoorbeeld Marktplaats,  waarbij je al je kleding moet fotograferen, plaatsen en dan vervolgens de afhandeling met kopers moet doen. Voor de Jippiebeurs label je alleen je kleding. Je brengt je kleding op de zaterdag voor de beurs en zondag einde middag haal je je onverkochte kleding weer op. Je ziet dan meteen hoeveel je verkocht hebt want je ontvangt van ons een opbrengstoverzicht. En jouw opbrengst staat binnen anderhalve week op je bankrekening. Easy peasy!

Kan ik bij jullie een tafel of kledingrek huren?
Nee, dat kan helaas niet. De Jippiebeurs werkt volgens een ander principe: je brengt bij ons je kleding in die je al hebt gelabeld. Wij hangen jouw kleding vervolgens op rekken op en na de beurs doen wij jou onverkochte kleding weer netjes terug in je klapkrat. Wel zo makkelijk, je hoeft dus niet 3 of 4 uur zelf te verkopen!

Wie bepaalt de prijs van mijn kleding?
Jij bepaalt zelf de verkoopprijs van je kledingstukken. Voordat je de kleding bij ons inlevert, label je zelf je kleding. Zo houd jij controle over wat je voor je kleding krijgt.

Krijg ik de hele opbrengst van de beurs zelf?
Als verkoper krijg jij 70% van de opbrengst. 30% is voor de organisatie van de Jippiebeurs. Hiervoor huren we de locatie, de noodzakelijke dingen als een pinapparaat en verzorgen we de promotie voor de beurs (het aantal bezoekers stijgt gestaag, check onze evenementen op Facebook maar eens  :-)). We zorgen er ook voor dat kopers en vrijwilligers lekker wat kunnen eten en drinken.

Kan ik ook helpen bij de Jippiebeurs?
Ja, graag zelfs. De Jippiebeurs kan niet bestaan zonder de hulp van vrijwilligers. Je kunt helpen op zaterdagavond plus twee uur op zondag, of een tijdblok van 4 uur op zondagochtend of zondagmiddag. Mocht je het leuk vinden om ons te komen helpen geef je dan direct op. In ruil voor je hulp mag je eerste keus shoppen!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en de belangrijke data? Kijk dan op onze facebookpagina. Hierop vind je altijd het allerlaatste nieuws!